390-Die Story im Ersten: Die große Dürre

https://www.ardmediathek.de/sendung/dokus-im-ersten/

Deutschland bereitet sich auf Dürren vor, Bauern kämpfen gegen die Trockenheit, Notfallpläne werden erarbeitet. Wie lange reicht unser Wasser noch? Dieser Frage geht Filmemacher Daniel Harrich gemeinsam mit einem Forscherteam nach.

https://www.ardmediathek.de/sendung/dokus-im-ersten/



  • Het is een bescheiden bos, maar experts spreken van een Rembrandt onder de rivierbossen. Het Zalkerbos is een oeroud hardhoutooibos langs de IJssel. Het hoort bij mijn favoriete plekken langs de IJssel.

    Om dit bos een betere bescherming te geven, is door Bosgroepen een beheer- en inrichtingsplan opgesteld op verzoek van Natuur en Milieu Overijssel, als uitvoerder van een aantal Natura 2000-plannen in provincie Overijssel.
    Boerenweilanden in het Zalkerbos worden omgevormd tot glanshaverhooilanden; er komt een graanakkertje en het advies is om de esdoorns in het bos te bestrijden.
    In dit artikel zet ik uiteen op welke manier het Zalkerbos een natuurimpuls krijgt: https://lnkd.in/eBcp_tNz #ooibos #riviernatuur #Natura2000 #overijssel Lodewijk van Kemenade Gemeente Kampen René Tank


  • https://www.aglaia.nl/schrijver.html#artikelenencolumns

  • Podcast (podplanten)
    https://www.dehortus.nl/podcast/40-hortus-talk-planten-op-reis-stadsnatuur-en-nieuwe-soorten/
    Kun je nog wel spreken van wilde natuur in een stad? Expeditieleider Menno Schilthuizen van Taxon Expeditions gaat voor deze vierde Hortus Talk met ons in gesprek over stadsnatuur en het vinden van nieuwe soorten.
    Menno Schilthuizen is evolutiebioloog en ecoloog. Hij is onderzoeker bij Naturalis en hoogleraar kenmerkevolutie en biodiversiteit aan de Universiteit Leiden. Zijn boek Darwin in de Stad werd in 2018 bekroond met de Jan Wolkers Prijs. Samen met Freek Vonk schreef hij Wie Wat Bewaart: 200 Jaar Nederlandse Natuurhistorie.
    https://www.dehortus.nl/podcast/40-hortus-talk-planten-op-reis-stadsnatuur-en-nieuwe-soorten/

    De Hortus Talks zijn podcastopnames met publiek vanuit de kas van de Hortus. Host Gisbert van Baalen (o.a. van Vogelspotcast) gaat in gesprek met diverse gasten over het fenomeen plantenmigratie.
    https://www.dehortus.nl/podcast/40-hortus-talk-planten-op-reis-stadsnatuur-en-nieuwe-soorten/

  • https://scientias.nl/op-dit-eiland-hebben-mensen-in-2500-jaar-tijd-3-miljoen-jaar-aan-evolutie-ongedaan-gemaakt/

  • Posted on January 9, 2023 08:06 PM by ahospers ahospers

    Comments

    No comments yet.

    Add a Comment

    Sign In or Sign Up to add comments

    Gracias al apoyo de:

    ¿Quiere apoyarnos? Pregúntenos cómo escribiendo a snib.guatemala@gmail.com