Květena Branického mostu

Po sobotní exkurzi jsem vytvořil obrys pro lokalitu Branický most v Praze, takže je nyní možné filtrovat přímo pozorování zachycená podél pěšiny v místě chybějící koleje, kde roste vcelku slušná diverzita rostlin:
https://www.inaturalist.org/observations?place_id=182102 (včetně záznamů z předchozích let)
(Možná tam ale některá pozorování nespadla, jelikož mají méně přesné souřadnice ulítlé mimo most, naopak přibylo několik fotek zachycených pod mostem, tady je širší polygon: https://www.inaturalist.org/observations?place_id=182111).
Kromě invazně se šířících nepůvodních druhů jsou zde četné druhy skal a stepí, některé i z červeného seznamu: sveřep kostrbatý (Bromus squarrosus), mnohoštět válcovitý (Aegilops cylindrica), kerblík obecný (Anthriscus caucalis), kakost purpurový (Geranium purpureum), bělozářka liliovitá (Anthriscus liliago), skalník celokrajný (Cotoneaster integerrimus), třemdava bílá (Dictamnus albus), nově odlišované druhy ptačinec rumištní (Stellaria ruderalis) a penízek bludný (Microthlaspi erraticum - v inaturalist nahrané jako Noccaea perfoliata) a další.

@petra_cze
@rubroboletus
@daczison
@orsejka
@psima

Posted on May 22, 2022 06:59 PM by duch duch

Comments

Paráda. Koukám, že jeden z mých největších konkurentů při City Challenge tam byl též. Příště budu muset být zvídavější na to, kdo je kdo :-D

Posted by rubroboletus almost 2 years ago

(:-)

Posted by duch almost 2 years ago

Díky, je to zajímavé místo.
Účastníci by příště mohli mít jmenovky s přezdívkami pro snadnější identifikaci. :-)

Posted by daczison almost 2 years ago

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments

Gracias al apoyo de:

¿Quiere apoyarnos? Pregúntenos cómo escribiendo a snib.guatemala@gmail.com