Padden uit de put - overzicht

Meer dan een miljoen amfibieën, waaronder héél veel padden, komen elk jaar onnodig aan een gruwelijk einde in putten in onze straten en trottoirs. Door het gladde beton kunnen ze er niet uitklimmen. In Houten wordt gezocht naar een oplossing, met een voor Nederland unieke proef.
https://www.ad.nl/binnenland/uniek-experiment-met-putten-moet-einde-maken-aan-gruwelijke-dood-van-miljoenen-amfibieen~ac8a561a/

𝗢𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗽𝗮𝗱𝗱𝗲𝗻𝘀𝘁𝗲𝗿𝗳𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝗽𝘂𝘁𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻𝗴𝗮𝗮𝗻 🐸 | Hoe komt een pad uit de put? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat momenteel plaatsvindt in Houten. Doel is om te kijken welke hulpmiddelen het best werken om padden en andere amfibieën te helpen uit de kolken te klimmen.
https://www.ravon.nl/Actueel/Nieuws/padden-uit-de-put

Het onderzoek in Houten bestond uit drie testrondes. De proefopstelling telt vier zogenaamde trottoirkolken (de putten die je normaal gesproken in stoepranden aantreft) en twee straatkolken (platte putten). De kolken die voor de proef gebruikt worden, zijn beschikbaar gesteld door fabrikant TBS en ingegraven door Willemsen Infra BV. Elke kolk is voorzien van een ander hulpmiddel voor de amfibieën om naar buiten te klimmen.
https://www.milieuwerkgroephouten.nl/beleidsmatig/onderzoek-in-houten-moet-paddensterfte-in-putten-tegengaan/

Hoe komt een pad uit de put? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat momenteel plaatsvindt in Houten. Doel is om te kijken welke hulpmiddelen het best werken om padden en andere amfibieën te helpen uit de kolken te klimmen. Dit is geen overbodige luxe, want jaarlijks komen er miljoenen padden en andere kleine diertjes in putten om het leven.
https://slotstad.nl/nieuws/artikel/onderzoek-moet-paddensterfte-in-putten-tegengaan

RAVON: Padden uit de put
Hoe komt een pad uit de put? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat
momenteel plaatsvindt in Houten.
https://www.nvwc.nl/sites/default/files/Tsjielp_nr151_apr_2023_0.pdf

Facebook
https://www.facebook.com/ravonNL/posts/pfbid0dYttaucpNmcv1RKMgaeJ8ovtLk48PtdTrMp2RBVBCCG1o74JkBpxUxSeYhZiw8y8l

Onderzoek in Houten moet paddensterfte in putten tegengaan
Hoe komt een pad uit de put? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat tot zondag 26 maart plaatsvond in Houten. Daar zijn zes afwateringsputten ingegraven waarin trapjes, strips of speciale matten zijn aangebracht. Doel is om te kijken welke hulpmiddelen het best werken om padden en andere amfibieën te helpen uit de kolken te klimmen. Dit is geen overbodige luxe, want jaarlijks komen er miljoenen padden en andere kleine diertjes in putten om het leven.
https://www.houtensnieuws.nl/nieuws/lokaal/913825/onderzoek-in-houten-moet-paddensterfte-in-putten-tegengaan

De paddenwerkgroepen van Zeist doen met werkgroepen uit Leiden en Houten onderzoek naar hulpmiddelen om padden en andere amfibieën uit putten te laten klimmen. De hulpmiddelen moeten voorkomen dat padden massaal om het leven komen.
Op een terrein in Houten zijn zes afwateringsputten ingegraven waarin trapjes, strips of speciale matten zijn aangebracht. In drie testrondes zijn padden en salamanders voor het invallen van het donker in een van de putten geplaatst. De volgende dag telden vrijwilligers hoeveel dieren erin zijn geslaagd uit de verschillende putten te ontsnappen.
https://roulettefm.nl/nieuws/artikel/werkgroepen-doen-onderzoek-naar-amfibieveilige-putten

O𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗽𝗮𝗱𝗱𝗲𝗻𝘀𝘁𝗲𝗿𝗳𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝗽𝘂𝘁𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻𝗴𝗮𝗮𝗻 🐸 | Hoe komt een pad uit de put? Die vraag staat centraal in een onderzoek dat momenteel plaatsvindt in Houten. Doel is om te kijken welke hulpmiddelen het best werken om padden en andere amfibieën te helpen uit de kolken te klimmen.
https://www.instagram.com/p/CqIfsUOKRBg/

https://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/paddentrap-riool-moet-amfibielevens-redden
https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=19631

Posted on April 02, 2023 06:43 PM by optilete optilete

Comments

Paddenpatrouille in Leiden door CL Vermeulen
https://www.youtube.com/watch?v=HWGnIu01-ns&t=483s

Straatkolk 2023
De hoektrap is ontwikkeld door kolkenfabrikant TBS-SVA.
https://www.ravon.nl/Zakelijk/Gebiedsinrichting/Straatkolken

ook dooie steenuilen in rioolkolk

Artikel straatkolken 2023
https://www.ravon.nl/Portals/2/ARTIKEL%20RAVON91%28dec2023%29%20%20KOLKEN_1.pdf

Posted by optilete 8 months ago

En een presentatie op de ravon dag op https://www.youtube.com/watch?v=XAOtStYCrLo om 3:00:00

Posted by optilete 8 months ago

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments

Gracias al apoyo de:

¿Quiere apoyarnos? Pregúntenos cómo escribiendo a snib.guatemala@gmail.com