Journal archives for July 2021

July 23, 2021

Καταδύσεις στην Ελλάδα & Επιστήμη των Πολιτών - Skopelos Dive Center & Ikion Diving Alonnisos

Αν σας συναρπάζει ο θαλάσσιος κόσμος της Ελλάδας τότε σίγουρα οι καταδύσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για βυθιστείτε σε αυτόν και να παρατηρήσετε από κοντά την πλούσια βιοποικιλότητα των βυθών μας.

Διαβάστε παρακάτω πληροφορίες για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των Σποράδων και για τα καταδυτικά κέντρα Skopelos Dive Center και Ikion Diving Alonnisos τα οποία μπορούν να σας φέρουν κοντά σε αυτή ώστε να τη θαυμάσετε και να την καταγράψετε!

Το Skopelos Dive Center εδρεύει και δραστηριοποιείται στη Σκόπελο και το Ikion Diving Alonnisos στην Αλόννησο, ιδιαίτερα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και στην περιοχή Natura 2000 Κυρά Παναγιά, Ψαθούρα, Πιπέρι και γύρω νησίδες (στο τέλος της σελίδας θα δείτε δύο χάρτες με πληροφορίες για τα σημεία κατάδυσης!).

Και τα δύο καταδυτικά διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα για καταδύσεις όλων των επιπέδων καθώς επίσης αποτελούν και πιστοποιημένα κέντρα καταδύσεων PADI. Οι καταδύσεις πραγματοποιούνται σε περιοχές που ξεχωρίζουν λόγω την ιστορικής τους σημασίας και την ξεχωριστής ομορφιάς τους. Σε μια υποθαλάσσια βόλτα μαζί τους θα συναντήσουμε λιβάδια Ποσειδωνίας, αμμώδεις και βραχώδεις βυθούς, μερικώς ή εντελώς υποθαλάσσια θαλάσσια σπήλαια και υφάλους, ενώ, εκτός από αυτά τα τοπία, θα δούμε πολλά εντυπωσιακά θαλάσσια είδη όπως σμέρνες, σαργούς, ροφούς, μπαρμπούνια, γλώσσες, γαύρους και σαρδέλες αλλά και κάποια ξενικά είδη όπως διάφορες ποικιλίες αχινών.

Αν είναι κανείς τυχερός μπορεί να συναντήσει ακόμα και θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta, σαλάχια, ενώ πριν κάποια χρόνια στην περιοχή όπου πραγματοποιούνται οι καταδύσεις είχε κάνει την εμφάνισή της μια φάλαινα φυσητήρας. Περισσότερες πληροφορίες την τοπική βιοποικιλότητα και τα είδη που μπορείτε να συναντήσετε θα βρείτε και εδώ. Πολλές επιπλέον συμβουλές και πληροφορίες για την υποθαλάσσια πολιτιστική κληρονομιά, τα επισκέψιμα αρχαία και σύγχρονα ναυάγια, τα οποία αποτελούν ιδιαίτερους καταδυτικούς προορισμούς και παράλληλα συνιστούν τεχνητούς υφάλους που ενισχύουν την τοπική βιοποικιλότητα, μπορεί να μάθει όποιος επισκεφτεί από κοντά τα καταδυτικά κέντρα.

Έτσι λοιπόν, βουτώντας στα νερά των Σποράδων έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να καταγράψουμε πολλά διαφορετικά φυτά και ζώα. Τα Skopelos Dive Center και Ikion Diving Alonnisos προτρέπουν τους επίδοξους επιστήμονες πολίτες που θέλουν να φωτογραφίσουν τη θαλάσσια βιοποικιλότητα να ακολουθήσουν τις συμβουλές που θα βρείτε εδώ!

Μετά τις βουτιές σας μην ξεχάσετε να αναρτήσετε τις καταγραφές σας στο iNaturalist Greece!

Posted on July 23, 2021 11:37 AM by isea_org isea_org | 0 comments | Leave a comment

Archives

Gracias al apoyo de:

¿Quiere apoyarnos? Pregúntenos cómo escribiendo a snib.guatemala@gmail.com